Ana Sayfa Yerel Asayiş Siyaset Ekonomi Güncel Spor Dünya Eğitim Sağlık Kultur-Sanat Yemek/Kadin
YouTube Premium'un Türkiye'deki üyelik ücretlerine zam
YouTube Premium'un Türkiye'deki üyelik ücretlerine zam
BBP’den Konya Muhtarlar Derneği’ne ziyaret
BBP’den Konya Muhtarlar Derneği’ne ziyaret
Dünya Gençler Kick Boks şampiyonundan Başkan Badem’i ziyaret
Dünya Gençler Kick Boks şampiyonundan Başkan Badem’i ziyaret
Bisvolu bisikletçiler Selçuklu belediyesi için ter dökecek
Bisvolu bisikletçiler Selçuklu belediyesi için ter dökecek
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 117,04 arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 117,04 arttı
HABERLER>EKONOMİ
12 Nisan 2022 Salı - 11:08

İş dünyasının sorunu: Yetenek kıtlığı

Son yıllarda her alanda sıra dışı gelişmeler, değişimler ve krizlerle boğuşan dünyanın yakın gelecekteki en büyük sorunlarından biri “Yetenek Kıtlığı”. İş dünyasına hakim olan jenerasyon popülasyonunun zamanla değişmesi, bu sorunun daha da belirginleştiğini gözler önüne seriyor.

İş dünyasının sorunu: Yetenek kıtlığı

Yetenek kıtlığının birbirine bağlı birçok sebepten meydana geldiğini belirten araştırmacı-yazar Evrim Kuran, “Yetenek kıtlığını, organizasyonların ihtiyaçları duydukları adaylara erişememeleri olarak tanımlayabiliriz. Manpower’ın Yetenek Kıtlığı raporuna göre 2021’de küresel çapta %69’u, Türkiye’de %83’ü bulan yetenek kıtlığının 2022’de çok daha ciddi boyutlara ulaşacağını düşünüyorum. Teknolojik gelişmelerden eğitim sistemine, toplumsal yapıdan ekonomik şartlara bu sorunun zincirleme birçok sebebi var.

Türkiye’de 15-29 yaş arasında iş veya eğitim hayatında bulunmayan gençlerin oranı %28,8. %13,3 olan OECD ortalamasının çok üzerindeki bu istatistiğin daha ciddi sonuçları olacak. Artan beyin göçünün, yetkinliklerine güvenen iş gücünün ülkeyi terk etmesi de Türkiye’nin yetenek kıtlığında önemli bir parametre olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Ne Yapmalı?

Evrim Kuran, yapılması gerekenlere dair şunları söyledi: “Yakın gelecekte yetenek kıtlığının ciddi seviyelere ulaşarak, özellikle iş dünyasında olumsuz yansımaları olacağı verilerle aşikar. Bu sorun için devlet kurumlarından, iş dünyasına çeşitli alanlarda herkes elini taşın altına koyması gerekiyor. Böyle bir bağlamda yeteneğin yeniden tanımlanması çok kritik. Organizasyonlar, yeni neslin liderlere ve kurumlara mesajlarını çok daha iyi aktarmalı. Yetenek kıtlığı ile mücadelede, tüm kurumlar olarak eğitimde veya iş ortamında bulunmayan gençlerin çalışma hayatına hakkaniyetli bir şekilde kazandırılmasını çok önemsiyorum. Ayrıca artan beyin göçünün nedenlerini yanlılıklara düşmeden, rasyonel bir bakış açısıyla anlamaya çalışmalı. Tersine mentorluk programlarıyla gençlerin sesine kulak verilip, kuşak farkı gözetmeksizin geleceği birlikte inşa etmek gerekiyor. İnsan yönetiminde konvansiyonel stratejilerle maceraya atılmak yerine, ayakları yere basan, kültürü önceleyen ve özgün, sahici uygulamalar ortaya koymalı.” dedi.

 
Konya SMMMO iftar programında buluştu
 
Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplam ciro yıllık yüzde 105,4 arttı
Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi (2015=100), ...
Motorine indirim geldi
Motorinin litre fiyatına 1.04 lira indirim geldi
Perakende satış hacmi aylık yüzde 0,5 arttı
Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi (2015=100) 2022 yılı Şubat ayında ...
 
Sanayi üretimi yıllık yüzde 13,3 arttı
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2022 yılı Şubat ayında madencilik ...
Online seyahat bileti satış platformu şikayetleri yüzde 265 arttı
Çözüm platformu Şikayetvar, online seyahat bileti satış platformlarıyla ...
Otomobil satışı artmaya devam ediyor
sahibinden.com verilerinden hazırlanan sahibindex Mart Vasıta raporuna ...
 
İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 90,27 arttı
TÜİK İnşaat Maliyet Endeksi Şubat 2022 sonuçlarına göre, İnşaat maliyet ...
Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 20,7
TÜİK verilerine göre, Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %10,7 seviyesinde gerçekleşti
Emeklinin bayram ikramiyesi ne kadar olacak ?
Yaklaşık 13,6 milyon emekli, yaklaşan bayram öncesi bayram ikramiyelerinin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Göksu
Süleyman Göksu
Allah tertemiz olanları sever
Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek
KADINLARIMIZ (278. Bölüm)
Mustafa Yolcu
Mustafa Yolcu
İSKİLİP'TE BİR KÖŞE BAŞI DÜKKÂNI
Ahmet Anıl Yılmaz
Ahmet Anıl Yılmaz
TÜKETİCİ KÖŞESİ
Ayşe Konakcı
Ayşe Konakcı
ZÜLFÜ LİVANELİ VE BEN !
Mustafa Çağlayan
Mustafa Çağlayan
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
TWITTER'DA ANADOLU TELGRAF
FACEBOOK'TA ANADOLU TELGRAF
ARŞİV
SÜPER LİG PUAN DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
İmsak 05:00   İkindi 16:37
Güneş 06:37   Akşam 19:15
Öğle 13:06   Yatsı 20:42
Nöbetçi Eczneler
Ana Sayfa Yerel Asayiş Siyaset Ekonomi Güncel Spor Dünya Eğitim Sağlık Kultur-Sanat
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri