Ana Sayfa Yerel Asayiş Siyaset Ekonomi Güncel Spor Dünya Eğitim Sağlık Kultur-Sanat Yemek/Kadin
YouTube Premium'un Türkiye'deki üyelik ücretlerine zam
YouTube Premium'un Türkiye'deki üyelik ücretlerine zam
BBP’den Konya Muhtarlar Derneği’ne ziyaret
BBP’den Konya Muhtarlar Derneği’ne ziyaret
Dünya Gençler Kick Boks şampiyonundan Başkan Badem’i ziyaret
Dünya Gençler Kick Boks şampiyonundan Başkan Badem’i ziyaret
Bisvolu bisikletçiler Selçuklu belediyesi için ter dökecek
Bisvolu bisikletçiler Selçuklu belediyesi için ter dökecek
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 117,04 arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 117,04 arttı
HABERLER>KULTUR-SANAT
31 Ağustos 2022 Çarşamba - 13:36

Karatay'da 12. Mevlana Şiir Şöleni düzenlenecek

Karatay Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin birlikte organize ettiği “12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi”, bu yıl da Türkiye’nin farklı şehirlerinden şairleri ve sanatseverleri Karatay’da buluşturacak

Karatay da 12. Mevlana Şiir Şöleni düzenlenecek

Modern Türk edebiyatımızın günümüz şair ve yazarları, “12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi ve Şiir Atölyeleri” programları bu yıl da yine Karatay’da buluşuyor.

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin organize ettiği “12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi ve Şiir Atölyeleri”, 3 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Konya’nın kültür ve sanat dünyasını bir araya getirecek etkinlikte birbirinden değerli şair ve yazarlar, sanatseverlerle hem sohbet edecek hem de en güzel şiirlerini Konyalı sanatseverler için seslendirecek.

ŞİİR DOLU ETKİNLİKLİKLER 2. ŞİİR ATÖLYELERİYLE BAŞLIYOR

12. Mevlana Şiir Şöleni Şiir Seçkisi, 2. Şiir Atölyeleri ile başlayacak. Bu kapsamda Cumartesi günü saat 10:00 ile 17.00 saatleri arasında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’ndeki Şiir Atölyeleri çalışmalarında; Genç Şiir, Genç Şiirin Dijital Kültürle İmtihanı, Şiir-Sanat İlişkisi ile Yeni Gelişmeler ve Şiir Kitaplarının Yayını Meselesi gibi birçok başlık, ayrıntılarıyla ele alınacak.

KONYA ŞİİRE YİNE KARATAY’DA DOYACAK

“12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi” ise 3 Eylül Cumartesi akşamı saat 20:00’da Mevlânâ Gül Bahçesi’nde gerçekleştirilecek. Açık sema alanında yapılacak Şiir Şöleni ile sanatseverlere adeta bir şiir ziyafeti verilecek.

MEDENİYET BİRİKİMİMİZLE İRTİBATIMIZI KOPARMADAN; İLİM, FİKİR VE DÜŞÜNCE HAREKETLERİNİ DESTEKLEMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Mevlânâ Şiir Şölenleri’nin Konya açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şölenin şiire ve edebiyata katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak biz de medeniyet birikimimizle irtibatımızı koparmadan; ilim, fikir, düşünce hareketlerini önemseyip önceye alarak desteklemeye özen gösteriyoruz. Bu kapsamda bu yıl da her kesimden, her yaştan sanatseverin katılacağı 12. Mevlana Şiir Şöleni Şiir Seçkisi ve Şiir Atölyeleri programını

düzenliyoruz. Şair ve yazarlarımız, Mevlana Gül Bahçesi’nde hemşehrilerimize eşsiz bir şiir ziyafeti sunacak. Ben tüm hemşehrilerimizi programımıza davet ediyorum” şeklinde konuştu.

MEVLÂNÂ ŞİİR ŞÖLENİ’NİN 12’NCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR OLMANIN MUTLULUĞU VE HEYECANINI YAŞIYORUZ

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu da şunları söyledi: “12. Mevlânâ Şiir Şöleni, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak ve Karatay Belediyemizin kıymetli desteğiyle bu yıl da Konyalı hemşehrilerimizle buluşacak. Geleneksel Mevlânâ Şiir Şöleni’nin bu yıl 12’ncisini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Şölen kapsamında, bütün şiir şölenlerimizden önce olduğu gibi elinizdeki kitabı hazırlayarak tarihe kaydetmeyi arzuladık. Bu vesileyle, sanat dolu bu günde buluşmak için tüm Konyalıları 12. Mevlana Şiir Şöleni Şiir Seçkisi ve Şiir Atölyesi programına davet ediyorum.”

İŞTE ŞÖLENE KATILACAK ŞAİR VE YAZARLAR

Öte yandan 12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi ve Şiir Atölyeleri programına katılacak olan şair ve yazarlar da belli oldu.

Buna göre: Ahmet Kot, Ali Bektaş, Ali Saçıkara, Ali Sali, Atilla Yaramış, Betül Aydın, Burhan Sakallı, Ercan İriş, Ertuğrul Rast, Ethem Erdoğan, Hakan S?Arkdemir, Hasan Ukdem, Hicabi Kırlangıç, İbrahim Çifci, İbrahim Demirci, İdris Ekinci, M. Melih Erdoğan, Mehmet Can Doğan, Mehmet Kurtoğlu, Meryem Kılıç, Mustafa Köneçoğlu, Osman Özbahçe, Resul Tamgüç, Sevgi Yerlioğlu, Sümeyra Yaman, Şaban Halis Çalış, Şakir Kurtulmuş, Tayyip Atmaca, Vural Kaya ve Yasemin Kapusuz; kaleme aldıkları eserleri sanatseverler için seslendirecekler.

 
Hareketsiz çocuklar kalp hastası adayı!
 
İlhan Palut şehit aileleri ve gazilerle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin'in edebi eseri okuyucuyla buluşuyor
Kayalar üzerine hikayeler yazan ve resimler çizen insanlar oldu. Tarih ...
"Selçuklu'da Sanat Kadınlarla Güzel" projesine başvurular başladı
Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ...
TYB'de Ömer Rıza Doğrul anlatıldı
Prof. Dr. Ali Akpınar Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’ndeki konferansta ...
 
Sanat akademisi öğrencilerinden tiyatro gösterisi
Selçuklu Sanat Akademisi’nde tiyatro eğitimi alan öğrenciler gala ile ...
İstanbul’da “Darülmülk Konya Selçuklu Sarayları Sergisi” açıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde ...
"Sepetçioğlu bize tarihimizi sevdirir"
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin düzenlediği dijital konferansta ...
 
Selçuklu'da Yaşayan Miras Ulusal Çini ve Seramik Yarışması
Selçuklu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yaşayan Miras ...
“Dünya o irfana geri dönecek”
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin düzenlediği ‘Balkan İlâhileri’ ...
Fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu
Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadrajımdan Karatay Fotoğrafçılar ...
 
YAZARLAR
Süleyman Göksu
Süleyman Göksu
Allah tertemiz olanları sever
Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek
KADINLARIMIZ (278. Bölüm)
Mustafa Yolcu
Mustafa Yolcu
İSKİLİP'TE BİR KÖŞE BAŞI DÜKKÂNI
Ahmet Anıl Yılmaz
Ahmet Anıl Yılmaz
TÜKETİCİ KÖŞESİ
Ayşe Konakcı
Ayşe Konakcı
ZÜLFÜ LİVANELİ VE BEN !
Mustafa Çağlayan
Mustafa Çağlayan
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
TWITTER'DA ANADOLU TELGRAF
FACEBOOK'TA ANADOLU TELGRAF
ARŞİV
SÜPER LİG PUAN DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
İmsak 05:00   İkindi 16:37
Güneş 06:37   Akşam 19:15
Öğle 13:06   Yatsı 20:42
Nöbetçi Eczneler
Ana Sayfa Yerel Asayiş Siyaset Ekonomi Güncel Spor Dünya Eğitim Sağlık Kultur-Sanat
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri